Klara Kodra

Klara Kodra, lindi në Tiranë në vitin 1945. Përfundoi studimet e larta për gjuhë-letërsi në vitin 1965. Po atë vit nisi punën në Institutin e Histori-Gjuhësisë (sot Gjuhësi-Letërsi) në fushën e historisë së letërsisë të arbëreshëve të Italisë që e lëvron edhe tani. Ka dhënë ndihmesë edhe për studimin e autorëve të tjerë të traditës dhe bashkëkohës në rrafshin e historisë së letërsisë dhe të kritikës.

Vepra letrare:

Era e Revolucionit, poezi SHB “Naim Frashëri”,

Tiranë Buzëqeshje, poezi, SHB “Naim Frashëri”, Tiranë

Rrugë të hapura, poezi “Rilindja”, Prishtinë

Ne rendim, poezi SHB “Naim Frashëri”, Tiranë

Bisedë me vëllezërit, poezi, SHB “Naim Frashëri”, Tiranë

S’janë lulebore (Vjersha për fëmijë), SHB “Naim Frashëri”, Tiranë

Pasqyra magjike (vjersha për fëmijë, shqip dhe italisht), “Ekstra”, Tiranë

Fjalë të pathëna, poezi, “Camaj-Pipa”, Shkodër

Erdhi dita e Arbërit! Novelë “Erik”, Tiranë

E vogla e shtëpisë, tregim “Konica” (shqip dhe italisht)

Vjen pranvera, poezi

Ku janë zanat ? (përrallë) Erik, Tiranë

Monografi shkencore dhe studime:

Vepra poetike e Zef Serembes, monografi, bot. i ASH të RPSH, Tiranë

Poezia e De Radës, monografi, Botim i ASH të RPSH, Tiranë

Tipologjia e poemës arbëreshe, monografi, “Shkenca”, Tiranë

Dramaturgjia e arbëreshëve të Italisë, monografi, botim i ASH, Tiranë

Pinoku, Liza në Botën e Çudirave dhe Piter Pani si shprehje e figurës së fëmijës në letërsinë botërore, Studim, “Elite”, Tiranë